Praktisch

Je vragen over fotoshoots beantwoord

Overweeg je om een fotoshoot bij Cansse Visuals te boeken en wil je weten hoe ik praktisch te werk ga? Dat kan je hieronder ontdekken! Als je toch nog een vraag hebt waarop je het antwoord hier niet vindt, mag je mij altijd een bericht sturen en dan help ik je met heel veel plezier verder.

Werkwijze

Ik leg mij vooral toe op honden en kinderen, maar ik sluit geen onderwerpen uit. Gezinnen staan bijvoorbeeld vaak voor mijn camera en natuurfotografie heeft ook een speciaal plekje in mijn hart. Ben je fan van mijn stijl en wil je mij graag inhuren voor een ander soort shoot? Geef mij een seintje en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Vooraf leggen we samen het moment en de locatie van de shoot vast (zie hieronder). Als je dat wenst, kunnen we tijdens een kennismakingsgesprek bespreken wat je precies in gedachten hebt voor tijdens de shoot. Inspiratiefoto’s of een Pinterestbord zijn ook altijd welkom.

Op de dag van de shoot ben ik meestal al iets vroeger aanwezig om de locatie te verkennen. Tijdens de shoot neem ik jullie dan mee langs de plekken die mij geschikt lijken om te fotograferen en op elke plek nemen we wat foto’s aan de hand van poses of aanwijzingen. Daarbij probeer ik een mooi evenwicht te vinden tussen spontane en geposeerde foto’s, afhankelijk van waar jij je het beste bij voelt. Zowel op vlak van locaties als poses luister ik graag naar jouw inbreng, aarzel dus niet om je ideeën met mij te delen.

Event: zie hieronder

Normaal gezien hoef je niks speciaals mee te brengen naar de fotoshoot (behalve je goed humeur natuurlijk 😉). Het is wel aangewezen om goed na te denken over de kleren die je aantrekt voor de fotoshoot. Om je foto’s een professionele uitstraling te geven, zal je namelijk heel wat formeler gekleed gaan dan bij een casual shoot. Als je met meerdere personen op de foto gaat, geeft het ook een heel leuk effect als jullie jullie outfits wat op elkaar afstemmen, bv. door allemaal zachte kleuren of allemaal jeans te dragen. Je mag je wat mij betreft tijdens de shoot zeker ook eens omkleden als je met verschillende outfits op de foto wil, al kan ik niet garanderen dat er een beschut plekje zal zijn om dat te doen.

Heb je een bepaald attribuut dat je graag wil gebruiken bij de foto’s? Dan mag je dat zeker meebrengen! Laat mij dan misschien wel op voorhand weten wat je meebrengt, zodat ik ook al kan nadenken hoe we dat het beste in beeld brengen. Zelf heb ik ook enkele toffe attributen die ik kan meenemen op een shoot, waaronder een lederen valies, twee rieten mandjes en een doorzichtige paraplu. Verder maak ik er geen probleem van om nieuwe attributen aan te kopen als ik die later ook nog bij andere shoots kan gebruiken. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden als je een bepaald idee hebt.

Binnen een week na de fotoshoot stuur ik je een link naar een keuzegalerij waar je de onbewerkte foto’s kan terugvinden. In de fotoshoot zitten sowieso tien foto’s inbegrepen, je kan daar dus al zeker tien foto’s selecteren zonder bijkomende kosten. Uiteraard kan je ook meer foto’s kiezen, dan reken ik een bedrag van € 5,00 per extra foto aan. Foto’s selecteren kan door op het hartje in de rechterbovenhoek te klikken. Bij de eerste foto die je selecteert, zal je je e-mailadres moeten ingeven en wordt er een favorietenlijst gecreëerd die ik ook kan bekijken.

Met je e-mailadres kan je ook telkens opnieuw je favorietenlijst raadplegen en er eventueel foto’s aan toevoegen of uit verwijderen. Daarom vraag ik dan ook om mij iets te laten weten als je selectie finaal is, dan weet ik dat ik de foto’s in je favorietenlijst mag beginnen bewerken. Max. drie weken nadat je je finale selectie gemaakt hebt, mag je de bewerkte foto’s verwachten. Op basis van het aantal foto’s dat je geselecteerd hebt, maak ik een factuur op die ik ook meteen verstuur. Voor mijn eigen zekerheid verstuur ik de bewerkte foto’s pas nadat de factuur betaald is.

Als ik je evenement kom fotograferen, spreken we op voorhand af vanaf wanneer en hoe lang ik aanwezig zal zijn. Je mag verwachten dat ik een tiental minuutjes vroeger kom, zodat ik zeker vanaf het afgesproken uur kan beginnen fotograferen, tenzij anders besproken. Tijdens je evenement zelf mag je mij gewoon mijn ding laten doen, maar je mag mij gerust ook aanspreken als je ergens zeker een foto van wil. Gasten mogen mij eveneens altijd vragen om een foto van hen te nemen. Zelf focus ik mij vooral op spontane foto’s van jou en je gasten terwijl jullie zich amuseren. Daarnaast voorzie ik steeds wat detailfoto’s van bijvoorbeeld de decoratie of het eten.

Komt het einduur van mijn opdracht eraan en zou je toch graag hebben dat ik nog iets langer blijf om te fotograferen? Dan mag je mij dat altijd op het moment zelf vragen en in de mate van het mogelijke zal ik dat zeker doen. Hou er dan wel rekening mee dat die extra uren ook gefactureerd zullen worden volgens de prijzen die je hieronder kan vinden.

Bij een evenement krijg je alle foto’s en hoef je dus zelf geen selectie te maken. Binnen de week na het event krijg je wel een kleine preview, zodat je je al een beeld kan vormen van de foto’s en eventueel al iets op je sociale media/blog/… kan plaatsen. De rest van de foto’s volgt max. een maand later. Wil je bepaalde foto’s (bv. groepsfoto’s) al sneller ontvangen? Laat mij dat dan zeker op tijd weten en dan bewerk ik die eerst om die zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Samen met de preview verstuur ik ook mijn factuur al. Ik vraag opnieuw om die te betalen voor je de tweede lading foto’s krijgt, zo ben ik er zeker van dat ik de betaling zal ontvangen.

Locatie

.

Ik heb geen studio dus de foto’s worden sowieso ergens op locatie genomen. Zelf heb ik het meeste ervaring met foto’s in de natuur, maar bijvoorbeeld stadsfoto’s kunnen zeker ook. Indien jullie dat wensen (bv. voor een new born-shoot) kan ik ook bij jullie thuis komen, zodat we foto’s kunnen nemen in het comfort van jullie eigen huis. Laat maar weten wat jullie in gedachten hebben, dan kunnen we samen een geschikte locatie zoeken. Een greep uit de openbare locaties waar ik al fotoshoots deed, kan je hier terugvinden.

Aangezien ik meestal op buitenlocaties fotografeer, kan regen wel eens wat roet in het eten gooien. Als er regen voorspeld wordt, zijn er verschillende opties:

  1. We zoeken een binnenlocatie en gaan daar shooten. Denk aan een plantentuin, een winkel of je eigen huis.
  2. We laten de fotoshoot op een ander moment plaatsvinden.
  3. We omarmen de regen en gaan gewoon in de regen gaan shooten. Dat kan uiteraard enkel bij lichte regen aangezien mijn apparatuur niet waterdicht is en veel geld kost.

Voor afstanden tot 25 km vanuit mijn thuisbasis in Overmere vraag ik geen kilometervergoeding. Daarna reken ik € 0,30/km. Ik bereken die afstand op basis van de kortste weg die Google Maps aangeeft en laat op voorhand weten hoeveel de kilometervergoeding precies zal bedragen.

Datum & tijd

.

Mijn beschikbaarheden voor de eerstvolgende maanden kan je in mijn planning raadplegen. Dat overzicht krijgt elke maandag een update. Als je een fotoshoot verder in het jaar wil, mag je mij gewoon een berichtje sturen en dan leggen we iets vast.

Aangezien ik meestal op buitenlocaties fotografeer, kan regen wel eens wat roet in het eten gooien. Als er regen voorspeld wordt, zijn er verschillende opties:

  1. We zoeken een binnenlocatie en gaan daar shooten. Denk aan een plantentuin, een winkel of je eigen huis.
  2. We laten de fotoshoot op een ander moment plaatsvinden.
  3. We omarmen de regen en gaan gewoon in de regen gaan shooten. Dat kan uiteraard enkel bij lichte regen aangezien mijn apparatuur niet waterdicht is en veel geld kost.

De duur van een fotoshoot hangt af van een aantal factoren, zoals het onderwerp en de locatie. Zo kunnen kinderen zich minder lang concentreren waardoor de shoot sneller zal eindigen dan bij grote families waarbij we verschillende combinaties fotograferen. Gemiddeld duurt een shoot ongeveer een uur, maar er zit voor mij geen tijdsdruk achter. Ik vind het veel belangrijker dat we goeie foto’s hebben en dat iedereen zich op zijn gemak voelt dan dat we binnen een bepaalde tijd klaar zijn.

Prijs & betaling

Voor een fotoshoot bij Cansse Visuals betaal je slechts € 99,00. Die prijs is inclusief tien foto’s die je na de fotoshoot zelf mag uitkiezen zoals hierboven beschreven. Als je graag extra foto’s wil bijbestellen, kan dat aan € 5,00 per foto. Daarvoor hoef je niks speciaals te doen, je selecteert gewoon alle foto’s die je graag wil laten bewerken en de extra foto’s worden automatisch in rekening gebracht op je factuur.

Let wel: ik behoud steeds het recht om mijn prijzen aan te passen. Als je een shoot bij mij boekt, telt het bedrag dat geldig is op het moment van boeking.

De prijs voor een evenement wordt per uur berekend. Voor het eerste uur reken ik € 135,00 aan, elk extra uur fotografeer ik aan € 85,00 per uur. In die prijs zitten alle foto’s die ikzelf geslaagd vind inbegrepen. Ik mag je dus steeds foto’s onthouden als ik vind dat die niet voldoen aan mijn kwaliteitseisen.

Let wel: ik behoud steeds het recht om mijn prijzen aan te passen. Als je een shoot bij mij boekt, telt het bedrag dat geldig is op het moment van boeking.

Om je een plaatsje in mijn agenda te kunnen verzekeren, vraag ik een klein voorschot. Bij een fotoshoot bedraagt het voorschot € 50,00, voor een evenement reken ik een voorschot van 30 % op het totale bedrag. Enkel wanneer dat voorschot betaald is, kan ik de dag van jouw keuze reserveren voor jou. Stuur mij dus zeker nog een bevestiging wanneer je het bedrag overgeschreven hebt.

Nee, ik regel al mijn betalingen via overschrijving. Het voorschot heb je al betaald op het moment dat we de fotoshoot vastleggen, voor het resterende bedrag krijg je achteraf een factuur. Op de dag van de fotoshoot zelf hoef je dus niks te betalen.

Cadeaubon

Dat kan zeker! Er zijn cadeaubons beschikbaar die je helemaal aan je voorkeuren kan laten aanpassen. Zo kan je een volledige fotoshoot cadeau doen of je kan een bedrag vanaf € 20,00 op de cadeaubon laten plaatsen. Wil je een bon aanvragen? Dat kan via een berichtje in het contactformulier! Vermeld daarbij zeker het gewenste bedrag en wat ik mag noteren in de vakjes ‘van’ en ‘voor’.

Het proces om een fotoshoot met een cadeaubon aan te vragen is eigenlijk helemaal hetzelfde als bij een gewone fotoshoot. Stuur gewoon in je eerste mailtje een foto van de achterkant van de cadeaubon mee, zodat ik daar rekening mee kan houden voor de tarieven. Als je een cadeaubon met een waarde van meer dan € 50,00 hebt, dien je geen voorschot meer te betalen. Anders wordt je cadeaubon meteen van je voorschot afgetrokken en betaal je enkel het resterende bedrag om tot € 50,00 te komen.

Elke cadeaubon is een jaar geldig, die datum wordt ook op de cadeaubon zelf vermeld. Binnen die tijdspanne dien je mij dus gecontacteerd te hebben om een fotoshoot vast te leggen, de fotoshoot zelf mag wel nog na die datum plaatsvinden. Is je cadeaubon vervallen, maar zou je toch nog graag die fotoshoot doen? Stuur mij dan alsnog een berichtje! Voor een kleine bijdrage (afhankelijk van de waarde van je fotoshoot) kan je de geldigheid van je cadeaubon nog eens een jaar verlengen.

Volg mij op sociale media om op de hoogte te blijven